
انواع لوله در صنعت
لوله ها وسایلی کاملا کاربردی در صنعت های مختلف هستند. در واقع لوله ها ابزاری برای انتقال مایعات و گازها هستند. هر کدام از این لوله ها جنس های مختلفی دارند. با توجه به جنسشان در صنعت های مختلف به کار میروند. لوله ها از نظر جنس، اتصالات و کاربردشان به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند. در صنعت کشاورزی هم استفاده های زیادی از لوله ها می شود. لوله های کاربردی در کشاورزی برای صرفه جویی در مصرف آب مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه شما را با انواع لوله در صنعت آشنا می کنیم. انتخاب صحیح لولهها در سیستم های آبیاری کشاورزی اهمیت بالایی دارد. زیرا این لوله ها باعث بهره وری بیشتر محصولات با مصرف کمتر آب می شوند و به این ترتیب آب به هیچ عنوان هدر نمی رود. در ادامه شما را با انواع لوله های مورد استفاده در صنایع مختلف آشنا می کنیم.
الف) لوله های پلاستیکی:
لوله های پلیمر یا پلاستیکی دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه آنها را معرفی می کنیم.
-
لوله های PVC:
لوله های پی وی سی با نام لوله های پلیکا هم شناخته شده اند. این لوله ها در عین حال که سفت و محکم هستند، انعطاف پذیری خوبی هم دارند. جنس اصلی این لوله، پلی ویلین کلراید است. لوله های PVC در صنعت ساختمان سازی و کشاورزی( برای آبیاری محصولات) بیشترین استفاده را دارند. قیمت این لوله ها بسیار مناسب است. بسیار سبک هستند و به راحتی هم نصب می شوند. لوله های PVC در برابر خوردگی و پوسیدگی بسیار مقاوم هستند و فشار آب بالا را به خوبی تحمل می کنند. توجه داشته باشید که این لوله ها باید با مواد باکیفیت ساخته شوند در غیر این صورت شکننده میشوند. در نتیجه مجبور هستید در مدت زمان کوتاهی آنها ار تعویض کنید و هزینه های بالایی متقبل شوید.
-
لوله های پلی اتیلن PE:
لوله های پلی اتیلن PE در رنگ های تیره از پلی اتیلن ساخته می شوند. از این نوع لوله ها در صنعت آب و فاضلاب به جای لوله های قدیمی فلزی و سیمانی استفاده می کنند. لوله های پلی اتیلن کیفیت بسیار بالایی دارند و به هیچ عنوان پوسیده نمی شوند. مقاومت بالایی دارند و با محیط زیست هم سازگار هستند. نشتی و شکستی در آنها رخ نمی دهد و در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید هم بسیار مقاوم هستند. لوله های پلی اتیلن کاربرد زیادی در صنعت کشاورزی دارند. زیرا این لوله ها در بخش آبیاری کشاورزی باعث صرفه جویی در مصرف آب می شوند. لوله های پلی اتیلن دارای ضخامت و چگالی بالاتری نسبت به لوله های PVC هستند.
-
لوله های پلی پروپیلن:
لوله های پلی پروپیلن مقاومت بالاتری نسبت به دیگر لوله های پلیمری دارند. معمولا برای آبرسانی سیستم های کوچک این لوله ها بهترین گزینه هستند. تنها ایراد لوله های پلی پروپیلن این است که نسبت به نور خورشید و اشعه ماورای بنفش خورشید حساس هستند و ممکن است در معرض قرار گیری آنها شکسته شوند.
-
لوله های ABC:
در بین لوله های پلیمری لوله های ABC بسیار شناخته شده هستند و طرفداران زیادی دارند. لوله های ABC مقاومت بسیار بالایی در برابر خورندگی و پوسیدگی دارند. این لوله ها در صنعت ساختمان سازی و بخصوص در صنعت کشاورزی برای سیستم های آبیاری تحت فشار کاربرد فراوانی دارند.
-
لوله های گالوانیزه:
۱) لوله های فولادی گالوانیزه: این لوله ها برای سیستم های آبرسانی و بعضی اوقات تخلیه فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرند. جنس اصلی این لوله ها از فولاد نرم است. این لوله ها در برابر زنگ زدگی بسیار مقاوم هستند.
۲) لوله های آهنی گالوانیزه: این لوله ها در برابر اسیدها نسبت به لوله های فولادی مقاومت بیشتری دارند. جنس اصلی این لوله ها آهن سفید نورد شده است. رنگ آنها سفید و خاکستری است.
-
لوله های مسی:
مقاومت بالای لوله های مسی باعث شده است تا در سیستم های آبرسانی، تاسیساتی و … مورد استفاده قرار بگیرند.
-
لوله های استیل:
جهت مشاوره و اطلاع از محصولات با آبسـار تجهیز آیریک در تماس باشید
03136519810 03136519813